Pakaian Emulsi Minyak Kering

Perabot emulsi minyak dirajut dari kain selulosa asetat yang telah dilapisi dalam emulsi petroleum yang dirumuskan. Kerana kain rajutan, minyak khusus dibenarkan untuk bergerak lebih lancar ke dalam luka itu sendiri, yang dapat membantu dalam keseluruhan proses penyembuhan.
Berbual sekarang

Maklumat produk

Penerangan Produk

Perabot emulsi minyak dirajut dari kain selulosa asetat yang telah dilapisi dalam emulsi petroleum yang dirumuskan. Kerana kain rajutan, minyak khusus dibenarkan untuk bergerak lebih lancar ke dalam luka itu sendiri, yang dapat membantu dalam keseluruhan proses penyembuhan. Walaupun mereka berdasarkan ramuan utama yang sama - petroleum - minyak emulsi berpakaian tidak mempunyai masalah yang sama seperti kebanyakan gaung petroleum lain. Ini termasuk isu-isu yang berterusan dengan pengekalan kelembapan dan saliran yang tidak betul. Bahkan, kompaun emulsi minyak membolehkan luka untuk bernafas secara lebih bebas, yang dapat membantu mengurangkan kemungkinan parut. Kerana komposisi umum, pakaian emulsi minyak tidak murah untuk dibuat, dan dengan itu boleh dibuat untuk memuat beberapa saiz luka dan kedalaman. Luka yang paling meluas termasuk luka, luka tekanan, luka terbakar yang teruk dan luka kulit.


Saiz

3 "x3" 3 "x8" 3 "x16" 5 "x9"


Kesan sampingan dan amaran

Walaupun pakaian emulsi minyak mempunyai beberapa manfaat, terdapat juga batasan tertentu untuk pilihan penjagaan luka ini. Mereka termasuk:

1) Jangan menggunakan emulsi minyak jika anda mempunyai alergi terhadap produk berasaskan petroleum.

2) Hindari berpakaian emulsi minyak jika anda mula membuat ruam kulit atau kerengsaan yang lain.

3) Emulsi minyak tidak direka untuk pesakit yang hamil atau menerima terapi radiasi.

4) Secara umum, pakaian emulsi minyak tidak dibuat untuk luka-luka yang masih berdarah.

Anda juga harus berunding dengan doktor sebelum menggunakan pilihan emulsi minyak, terutamanya jika anda mengambil sebarang ubat preskripsi atau makanan tambahan. Kesan sampingan yang biasa dari emulsi minyak adalah kesemutan di sekitar tapak luka. Kesan sampingan yang kurang biasa termasuk sarang, gatal-gatal, ketat di dada dan bengkak muka, bibir atau lidah. Walaupun tidak semestinya kesan sampingan, emulsi minyak mempunyai kecenderungan untuk mengering setelah beberapa hari sahaja. Oleh itu, doktor juga boleh menetapkan penggunaan kelembapan menengah kelembapan sekunder dan krim topikal.


Petunjuk:

Untuk digunakan sebagai pakaian utama pada luka yang rendah dan tidak memudar, termasuk:

a.donor sites

b.lacerations

c.burns

d.abrasions

e.skin laman rasuah


Faedah

a.Non-adherent
b.Maintains persekitaran luka lembap
c.Cling dan mematuhi semua kontur badan
d.Not dibuat dengan lateks getah asli

Hot Tags: Pengeluar Kasa Emulsi Minyak, China, pembekal, pengeluar, kilang, disesuaikan

Siasatan

You Might Also Like