Air Colloid Dressing Anda Perlu Tahu

- Dec 20, 2018-

Pengenalan produk colloid air Pengenalan: Perban koloid air adalah jenis perut luka yang baru yang dibangunkan di bawah bimbingan teori penyembuhan basah. Perban koloid air boleh digunakan dalam rawatan luka yang berlainan, terutamanya untuk luka refraktori kronik mempunyai kesan yang ketara. Penyerapan dan kelikatan koloid air menjadikannya memenuhi keperluan asas pakaian yang sesuai, iaitu, untuk melindungi luka, menyediakan persekitaran yang sesuai untuk mempromosikan penyembuhan luka dan mudah dikeluarkan tanpa merosakkan tisu baru.

25

Ciri-ciri Produk Berpakaian Koloid Air:

1, menjaga persekitaran penyembuhan luka lembap, mempercepatkan penyembuhan luka, mengurangkan kesakitan, dan mengurangkan pembentukan parut.

2, mempunyai keupayaan cecair penyerapan super penyerapan.

3, keanjalan yang sangat baik dan kecerahan diri, mudah digunakan, selesa.

4, permukaan struktur membran separuh telus membolehkan pertukaran oksigen dan wap air, dan kalis air dan anti-bakteria, untuk mencegah jangkitan silang.

5, masa penempatan adalah panjang, tempoh penggantian umum ialah 5-7 hari, mengurangkan bilangan perubahan.

6, mudah luntur, tidak melekat dengan luka, tidak menyebabkan kerosakan dua, mengurangkan kesakitan pesakit. 7, boleh berdasarkan perubahan warna produk untuk menunjukkan masa penggantian.

Selepas rembesan menyerap tepu, warna berubah dari kuning pucat hingga putih susu, dan apabila putih susu mencapai pinggir berpakaian, disarankan agar ganti baju itu harus diganti.

Air colloid Dressing Penggunaan produk:

1, semua jenis luka eksudatif rendah hingga sederhana.

2, ulser vena daripada kaki yang lebih rendah.

3, I-ii bedsores stage.

4, kawasan kecil pembakaran bawah cetek.

5, selepas operasi luka.

6, untuk luka kawasan kulit.

7, semua jenis trauma cetek dan luka kosmetik plastik.

8. Peringkat granulasi dan tempoh pembentukan epitelium luka kronik.