Ciri-ciri penyerapan yang tinggi daripada alginate dressings

- Jan 07, 2019-

Pemakaian alginate disesuaikan dengan pelbagai luka akut dan kronik, luka-luka cetek dan luka dalam patch atau pemadat yang digunakan untuk menyerap exudate luka dan hemostasis tempatan, seperti trauma, lebam, luka bakar atau luka bakar, membakar kawasan makan, semua jenis luka tekanan luka, luka pasca-operasi dan luka ostomy, ulser kaki diabetik dan ekstrem yang lebih rendah ulser arteri vena, dan lain-lain, sesuai untuk rawatan debridement luka dan tempoh granulasi, boleh menyerap banyak exudate, dan menyediakan persekitaran yang lembap untuk penyembuhan luka , secara berkesan dapat mencegah luka adhesi berpakaian, mengurangkan sakit, mempromosikan penyembuhan luka, mengurangkan pembentukan parut, mencegah jangkitan luka.

calcium alginate dressing

"Ciri Berpakaian Alginate"

Serat alginate adalah sejenis sebatian polysaccharide semulajadi yang diekstrak dari dinding sel dan jisim selsel alga coklat, dan alginate mempunyai ciri-ciri penyerapan kelembapan yang tinggi, biokompatibiliti yang baik, penyingkiran mudah, hemostatic, dan mempromosikan penyembuhan luka.

1, penyerapan kelembapan yang tinggi: alginate berpakaian boleh menyerap sejumlah besar luka exudate luka, memanjangkan masa untuk menukar pakaian, mengurangkan bilangan penggantian dan masa kejururawatan.

2, biokompatibiliti yang baik: Alginat adalah polysaccharide semulajadi yang diekstrak dari fucoidan, dengan biokompatibiliti yang baik, produk degradasi akhir untuk karbon dioksida dan air, tidak menjejaskan fisiologi sel normal badan dan percambahan.

3, mudah untuk membuang hubungan seks: hubungan exudate dan alginate, membengkak untuk membentuk hydrogel lembut, tisu luka tidak lekat, dan kondusif untuk perlindungan luka, tisu granulasi baru mempunyai kesan perlindungan yang besar, untuk mencegah perubahan luka menyebabkan dua kerosakan, mengurangkan kesakitan pesakit.

4, hemostatic: penyerapan alginate exudate pada masa yang sama, pelepasan ion, boleh meningkatkan aktiviti platelet, lebih daripada kesan pembekuan pakaian umum meningkat. 5, untuk menggalakkan penyembuhan luka: kerana ciri-ciri di atas, serta kajian menunjukkan bahawa alginat boleh memberikan penyembuhan luka persekitaran luka, meningkatkan aktiviti sel tisu, dan keupayaan antibakteria tertentu, mengurangkan faktor jangkitan luka, meningkatkan kualiti persekitaran penyembuhan luka