Apakah kelebihan pembungkusan koloid air dalam penggunaan proses?

- Feb 27, 2019-

Dalam proses rawatan luka, terdapat banyak jenis pembalut mengikut maklum balas para penyelidik klinikal, ada klinik berpakaian seperti itu tidak hanya dapat digunakan secara bersendirian tetapi sering bersamaan dengan pembalut lain untuk mewujudkan persekitaran yang sangat baik untuk luka perlindungan. Ia boleh dikatakan bahawa ia adalah salah satu pakaian yang paling biasa digunakan dalam bidang persalinan, ia adalah pakaian colloid air. Jadi apa yang memberikannya banyak karisma?

Mari kita lihat bersama-sama. Perapi koloid air perubatan dibuat daripada pelekat berair hypoallergenic dan buih poliuretana atau poliuretana yang bersentuhan dengan luka. Apabila bersentuhan dengan permukaan luka, berpakaian koloid bersalut kayu akan mewujudkan persekitaran penyembuhan lembap yang boleh mengurangkan kesakitan, membentuk lapisan gel lembap, menghalang jangkitan bakteria, mempromosikan pelepasan pelbagai faktor pertumbuhan, merangsang pertumbuhan kapilari , dan menggalakkan penyembuhan luka.

1

Pembungkusan koloid air perubatan amat sesuai untuk luka kronik yang tidak boleh diubati, serta terapi dan pencegahan semula tisu regimen yang kompleks dan memakan masa.

Ulser intravena, terbakar sarjana kedua, pemindahan epidermis untuk kawasan kulit, luka tekanan dalam rawatan. Sembang di sini, mungkin sesetengah orang akan berkata "Wang Wanita menjual tembikai, membual." Adakah prestasinya benar-benar baik?

Jadi seterusnya, mari kita lihat apa keajaiban air koloid perubatan kita yang dibawa dalam amalan klinikal! 1. Kesan penghalang koloidal berpakaian air perubatan terus mengurangkan geseran tempatan dan daya ricih, dan kesan kusyennya dapat mengekalkan peredaran darah yang baik di lokasi bertekanan.

Gunakan ciri-ciri penampilan koloid air untuk membantu pesakit berkesan mengelakkan kesakitan yang tidak perlu yang disebabkan oleh penampakan berulang. 2. Perban koloid air perubatan dibuat daripada pelekat berair hypoallergenic dan buih poliuretana atau poliuretana yang bersentuhan dengan luka.

Apabila bersentuhan dengan permukaan luka, pakaian colloid air mencipta persekitaran penyembuhan lembap yang mengurangkan kesakitan, membentuk lapisan gel lembab, menghalang jangkitan bakteria, dan menggalakkan penyembuhan luka.

3. Penggunaan colloid perubatan yang kondusif untuk mengurangkan pembentukan parut muka, koloid air zarah hidrofilik unik menyerap resapan luka ke dalam hidrogel mesra luka, untuk luka untuk menyediakan persekitaran penyembuhan yang hangat, membantu pesakit memperbaiki kulit negeri.