Penggunaan anorektal berpakaian-kalsium alginat berpakaian di Jabatan Anus dan Usus

- Sep 26, 2018-

Penyakit anus dan usus adalah penyakit umum yang khas kepada manusia. Satu tinjauan terhadap orang yang berusia 20-50 menunjukkan bahawa kadar pesakit dengan penyakit anorektal adalah setinggi 72%, mengambil kejururawatan luka selepas operasi anus fistula sebagai contoh: disebabkan oleh kekhususan struktur fisiologi dubur, fenomena pendarahan dan rembesan luka pada umumnya lebih banyak selepas reseksi fistula, tisu tidak besar, dan dubur terbuka, dan

Luka itu sembuh dengan lebih perlahan. Permaidani kalsium alginat yang dihasilkan oleh Banyan Tree di Taizhou digunakan untuk pemadaman luka dan perubahan selepas operasi selepas operasi fusula Anus, yang telah mencapai keputusan yang memuaskan dalam mengurangkan peluang jangkitan luka, mengurangkan pendarahan dan sakit, mempromosikan pertumbuhan tisu granulasi dan pemendekan masa penyembuhan luka, dan menyediakan penyelesaian baru untuk kejururawatan penyakit anorektal!

31

Kelebihan Penggunaan:

1, untuk penyembuhan luka untuk menyediakan persekitaran lembap yang ideal, dengan berkesan menggalakkan penyembuhan luka, memendekkan masa penyembuhan luka.

2, dengan fungsi hemostatic, digunakan untuk pembedahan luka pasca operasi untuk memainkan peranan yang baik dalam hemostasis dan saliran.

3, kuat penyerapan, supaya luka nekrosis dan exudate diserap olehnya, dan dipelihara dalam gel, supaya luka dapat dibersihkan, menghalang pertumbuhan bakteria, sangat sesuai untuk fistula anus selepas luka khas.

4, penyerapan rembesan malam, pada permukaan luka untuk membentuk lapisan gel, boleh mengelakkan luka dehidrasi, mengawal rembesan fisiologi, supaya permukaan luka membentuk struktur perlindungan membran, mengurangkan rangsangan membuang air besar, memainkan peranan mengasingkan najis, elakkan dua peluang pencemaran.

5, kelegaan nyeri, persekitaran penyembuhan basah untuk mengelakkan pendedahan saraf luka pendedahan, dehidrasi dan rangsangan bahan keradangan tertentu, untuk mencapai kesan pelepasan sakit.


6, penggantian pembalut boleh dibuang keluar dari luka, tidak mematuhi luka, tidak mudah merosakkan tisu baru, mengurangkan kesakitan, mengelakkan daripada menyebabkan dua kerosakan, mudah diterima oleh pesakit.

Langkah berjaga-jaga:

1, untuk mengurangkan rembesan luka, boleh digunakan apabila garam lembab.

2, penggunaan jalur pengisi, harus diisi dari pangkal luka, untuk mengelakkan pembentukan rongga mati atau pembentukan badan-badan asing, yang mempengaruhi penyembuhan

3, untuk luka berjangkit, perlu digunakan di bawah bimbingan penilaian kakitangan perubatan.

4, jumlah exudate dapat ditumpangkan pada penggunaan produk atau meningkatkan kekerapan penggunaan produk.

5, pembungkusan produk yang rosak atau habis tempoh adalah dilarang daripada digunakan.

Bagaimana untuk menggunakannya:

1, oleh kakitangan perubatan pada rawatan pembersihan luka dan pembasmian kuman.

2, mengikut saiz luka, dengan gunting pembasmian kuman untuk memotong pakaian ke dalam saiz yang sesuai untuk luka, dan luka pemadam pakaian, untuk memastikan bahawa pakaian dan luka penuh hubungan.

3, ditambah penutup kasa steril tetap.

4, jumlah perubahan dadah mengikut keadaan buang air besar, umumnya 1 ~ 2 kali sehari.

5, apabila menggantikan penggunaan salin lembab, dengan pinset perubatan boleh dengan mudah mengeluarkan pakaian.