Pemilihan alginate berpakaian dalam lubang jenis rongga luka

- Feb 28, 2019-

Sinus adalah tiub buta yang membawa kepada permukaan badan yang terbentuk oleh lesi tisu dalam, dinding dalaman yang merupakan tisu granulasi radang atau sel epitel, dikelilingi oleh tisu berserabut.

Kebanyakan jangkitan bukan spesifik pada tisu dalam, pengekalan badan asing dalam luka atau pembentukan jangkitan lesi kongenital. Luka Sinus selalu menjadi masalah yang lebih sukar di klinik, dan ia juga merupakan titik yang sukar dalam kerja kejururawatan klinikal. Kaedah rawatan klinikal secara amnya menggunakan jalur pembungkusan iodoform, seperti pengisian dan kain kasa, rawatan kapas pad kapas, kebolehtelapan luka berpakaian tradisional ini sangat mudah untuk mengeringkan kering, dari untuk mencapai pengeringan tempatan, keledai, mencegah jangkitan untuk tujuan itu (penyembuhan kering) menukar pakaian dan melekat luka luka, bukan sahaja mudah menyebabkan luka lagi kehilangan mekanikal, sakit,

Dan masa penyembuhan adalah panjang, yang membawa kesakitan dan masalah besar kepada tubuh dan fikiran pesakit.

1

Perban alginat mempunyai ciri-ciri berikut:

1, keupayaan yang baik, bukan toksik, tidak merengsa, tidak bebas antigen.

2, kedua-dua hemostasis mampatan mekanikal dan menggalakkan kesan pembekuan.

3, boleh mengurangkan kehilangan air luka, garam dan nutrien.

4. Hadkan pertumbuhan dan pembiakan bakteria pada luka.

5, supaya luka untuk mengekalkan persekitaran lembap, kondusif untuk pertumbuhan epitelium.

6, mudah dibawa dan digunakan

Oleh itu, ia digunakan secara meluas dalam pengisian saluran sinus, dan sastera alginate untuk rawatan luka sinus yang dilaporkan dilaporkan untuk menyediakan asas untuk pengisian sinus klinikal.