Pemilihan alginate berpakaian dengan anus dan pakaian usus

- Feb 15, 2019-

Penulis melalui kesusahan anus dan pakaian usus dikaji semula

Dalam kesusasteraan termasuk dalam artikel ini tertumpu pada tahun 2007, dari pencarian kesusasteraan dapat dilihat dalam aplikasi alginat domestik dalam tempoh dubur dan usus yang agak lambat, hampir 10 tahun hanya mulai digunakan, jadi anus dan usus doktor untuk masa permohonan bahan pembalut ini adalah pendek, tetapi cairan penyerapan yang baik, menggalakkan kesan penyembuhan adalah layak untuk pelbagai aplikasi.

Dari meta-analisis kumulatif, kumpulan eksperimen (menggunakan alginate dressing) lebih stabil dalam masa penyembuhan ubat dubur dan usus daripada unit kawalan (kaedah tradisional perubahan dadah). Jumlah sampel kesusasteraan tertumpu di antara 30 ~ 100, dan masa penyembuhan tidak ada kaitan dengan saiz sampel.

Keputusan meta-analisis menunjukkan bahawa masa penyembuhan kumpulan ujian adalah lebih pendek daripada pasukan kawalan, dan perbezaannya secara statistik signifikan, menunjukkan bahawa penggunaan alginate dressing dapat mempersingkat waktu penyembuhan pesakit dengan anorektal, mengurangkan bilangan perubahan sekitar 6d, dan dengan itu mengurangkan kekerapan

Keputusan meta-analysis juga menyokong pandangan bahawa alginate dressings dapat memendekkan waktu rembesan: pengurangan jelas jumlah hari dalam kumpulan ujian adalah lebih pendek daripada pasukan kawalan, perbezaannya secara statistik signifikan, menunjukkan bahawa penggunaan alginate berpakaian boleh mengurangkan cecair rembesan pesakit dengan anorektal, pengurangan nombor yang jelas. Walau bagaimanapun, ada risiko berat sebelah dalam literatur yang dimasukkan dalam penilaian sistematik ini. Pertama, dalam kesusasteraan termasuk dalam analisis, kajian individu mempunyai kecacatan dalam penggunaan stokastik bersembunyi dan kaedah buta, yang mungkin memberi kesan terhadap hasilnya. Kedua, terdapat sedikit literatur bahasa Inggeris dalam kesusastraan carian, dan penggunaan alginate berpakaian untuk luka tekanan, kaki kencing manis dan sebagainya. Oleh itu, lebih banyak penyelidikan berkualiti tinggi diperlukan untuk mengesahkan lagi kesan aplikasi alginate dalam penggantian pembedahan anorektal selepas pembedahan.

4

Kesimpulannya

Penyembuhan luka selepas operasi apa-apa memerlukan 3 peringkat exudation luka, pertumbuhan granulasi dan pertumbuhan epitelium. Kalsium alginat menggunakan sepenuhnya teori persekitaran penyembuhan basah, supaya setiap tahap penyembuhan berada dalam keadaan fisiologi yang terbaik, yang dapat mempersingkat penyakit, melegakan kesakitan pesakit, dan benar-benar menyedari konsep baru berorientasi pesakit ubat.

Pembalut alginat telah digunakan secara meluas dalam rawatan luka tekanan, menyusui selepas pembedahan anus dan usus, rawatan kejururawatan ostomy, penjagaan kaki diabetik dan sebagainya. Alginate berpakaian di jabatan Anorectal mempunyai pelbagai aplikasi, Yung Xing Medical komited untuk pembangunan dan inovasi dressings, dalam bidang berpakaian mempunyai reputasi yang baik, kami bekerja dengan rakan-rakan untuk mencipta prestasi yang lebih cemerlang.