Kegemaran kegemaran kesihatan baru: alginate dressings

- Jan 12, 2019-

Kenapa alginate berpakaian begitu ajaib, artikel ini adalah dari komposisi produk, kelebihan, prestasi, skop aplikasi, aplikasi klinikal dan aspek lain untuk diterangkan.

Bahan mentah alginate adalah dari rumpai laut semulajadi semulajadi, yang dibuat oleh proses bukan pembuatan.

Kaya dengan mannose acetaldehyde dan ion kalsium, melalui penggantian lengkap ion kalsium-sodium, pembentukan gel lembap

Pengeluaran ion kalsium mempercepat pembentukan penggumpalan darah di akhir kapilari, yang dapat menghentikan pendarahan dengan cepat Mencipta persekitaran pembasahan yang baik untuk penyembuhan luka, menyebabkan penyembuhan luka awal

1

Ciri Proses

Natrium alginat telah dipisahkan daripada alga coklat semulajadi tulen, gentian kalsium alginat dibuat oleh tekstil basah, dan proses melonggarkan, mencampur, menyikat, merentas dan tenun digunakan untuk memotong acuan terakhir ke dalam alginate dressings.

Penggunaan rawatan proses tenunan yang padat, struktur produk adalah tegas, penyingkiran tidak mudah untuk merobek, tetapi juga untuk mengekalkan kelembutan, bentuk berubah, sesuai untuk pemadatan rongga. Diperbuat daripada bahan tumbuhan semulajadi tulen, bahan bukan sintetik, tidak menyebabkan tindak balas penolakan manusia.

Setelah menguji keputusan ujian, tahap sitotoksisitas 0.

Kesan hentaman:

Produk mengandungi sebilangan besar ion kalsium, ion kalsium yang dikeluarkan, boleh mengaktifkan faktor pembekuan, hemostasis pesat.

Ciri-ciri Gel:

Penyerapan leachate dengan cepat membentuk gel lembut melalui pertukaran + / na +, yang meliputi luka untuk menyediakan persekitaran mikro lembap, yang mempunyai kesan perlindungan pada tisu luka yang baru, mudah dialih keluar apabila menukar ubat, mengelakkan dua kerosakan luka, mengurangkan luka, menggalakkan penyembuhan.

Biokompatibiliti yang tinggi:

Ujian in vitro, tiada sitotoksisiti yang berpotensi, kerengsaan kulit, hipersensitiviti, genotoksisiti, ketoksikan akut dan sebagainya.

Aliran Tindakan Ion:

1 penyerapan resapan luka melalui tekanan kapilari

2 ion natrium dalam exudate luka dan kalsium dalam alginate dressing; tindak balas reaksi penggantian kalsium-sodium, serat ditukar kepada gel

Bahan pencuci luka 3:16 diekstrap ke bahagian dalam struktur gel, dengan itu teruskan luka bersih

② dengan pelepasan ion kalsium, sebagai faktor pembekuan yang terlibat dalam hemostasis, mempercepatkan kelajuan hemostasis

4 Persekitaran penyembuhan dan penyembuhan yang bersih, lebih kondusif kepada penghijrahan sel epitelium, hiperplasia, mempercepatkan kadar penyembuhan luka, penggantian, berpakaian tidak akan melekat pada luka, menyebabkan kemusnahan tisu granulasi baru dan menyebabkan kesakitan. Gambaran keseluruhan mengenai perkembangan pakaian luka. Kaedah rawatan luka tradisional umum adalah untuk menjaga luka kering, sekali gus menggalakkan luka parut. Tetapi ini selalunya bermakna bahawa keperluan cedera untuk menukar kecacatan perubatan luka setiap hari, supaya cedera bukan sahaja perlu menanggung kesakitan yang disebabkan oleh pengilang perubatan tradisional yang melekat pada luka, tetapi juga dengan mudah dapat mencetuskan dua luka pada luka. Memandangkan ini, pada tahun 1962, Dr. Winter dari University of London mengesahkan dengan ujian haiwan (babi) bahawa penyembuhan luka dalam persekitaran basah adalah satu kali lebih cepat daripada penyembuhan kering, dan pada 1963 kajian Hinman Human mengesahkan sifat saintifik penyembuhan basah pada tahun 70, konsep "penyembuhan luka basah" secara beransur-ansur diterima secara meluas. Pada bulan Ogos 2000, Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) menyerlahkan dalam panduan industri baru untuk luka bekalan Perubatan (ubat dan perban topikal) yang mengekalkan Persekitaran lembap untuk luka adalah rawatan standard. Ia juga mempromosikan sejarah dan inisiatifnya sendiri, dengan ekstrak rumpai laut coklat sebagai komponen utama alginate dressing dilahirkan.