Hidrokolloid

- Apr 19, 2019-

Apakah Hydrocolloids?

Hidrokolloid adalah sejenis pakaian yang mengandungi agen pembentuk gel, seperti selulosa, yang digabungkan dengan elastomer dan perekat, dan digunakan pada pembawa, biasanya busa atau filem, untuk membentuk penyerap, pelekat diri, berpakaian kalis air.

Kami menggabungkan polimer larut air (secara amnya Carboxymethylcellulose dengan pektin) bersama-sama getah getah dan kemudian kami melepaskannya ke dalam kepingan atau ke dalam roll.

Pembungkus kami disokong sama ada filem atau buih. Susunan hidrokolloid filem kami mempunyai pembinaan dua lapisan yang terdiri daripada matriks hidrokolloid penyerap yang dilaminasi kepada sokongan filem polyurethane yang bernafas. Susu hidrokolloid berasaskan busa kami mempunyai pembinaan tiga lapisan yang terdiri daripada matriks hidrokolloid penyerap yang disokong oleh lapisan dua buih poliuretana yang dilaminasi kepada sokongan filem poliuretana. Pembungkus adalah kalis air dan tidak boleh dibuang ke bakteria.


Bagaimanakah pembersihan Hidrokolloid berfungsi?

Exudate dari luka diserap ke dalam pakaian hidrokolloid dan matriks selulosa membentuk gel. Ini mengekalkan persekitaran lembap, di permukaan luka, menyediakan keadaan optimum untuk penyembuhan luka. Hydrocolloid memberikan debridement lembut luka, bantuan autolysis dan mudah untuk menghapuskan apabila digunakan dengan sewajarnya.