Keadaan eksport industri berpakaian perubatan

- Mar 05, 2019-

Pembungkus perubatan adalah kit yang meliputi penggunaan bahan-bahan perubatan untuk luka, luka, atau kerosakan lain. Dengan kajian mendalam mengenai patofisiologi proses penyembuhan luka, pemahaman orang tentang proses penyembuhan luka lebih dan lebih mendalam, yang membawa kepada pembaikan berterusan dan perkembangan pergelangan luka perubatan. Hari ini, jenis baru penjagaan penjagaan luka telah mengalami perubahan revolusioner berbanding dengan hari-hari awal, dan banyak ciri-ciri pemasukan perubatan boleh dipilih oleh kakitangan kejururawatan klinikal.

Pada masa ini, pakaian alginate adalah pakaian perubatan paling maju di dunia.

Pada tahun 2011, jumlah eksport pakaian perubatan di China ialah $ 2.462 bilion, dan eksport meningkat dua kali ganda berbanding dengan 1.222 bilion dolar dalam eksport pada tempoh yang sama pada tahun 2010.

2011 Eksport pakaian perubatan menunjukkan ciri-ciri berikut: pertama, berbanding dengan kenaikan 11.38% dalam tempoh yang sama pada tahun sebelumnya, pertumbuhan eksport pada tahun 2011 adalah ketara, walaupun peningkatan mendadak eksport sebahagiannya disebabkan oleh produk 2011 Berkaliber statistik menimbulkan punca nonwovens perubatan, tetapi sebagai tambahan kepada kesan penyelarasan berkaliber statistik, pertumbuhan eksport tahun juga mencapai 33.46%, telah kembali ke tahap pertumbuhan krisis sebelum krisis, yang kedua adalah corak pasaran eksport dan persaingan perusahaan corak kekal pada dasarnya stabil; Ketiga, harga berpakaian kapas terus meningkat, kapas bulu,

Harga kain kasa dan perban meningkat sebanyak 28% tahun ke tahun. Tekstil Menurut penggunaan boleh dibahagikan kepada tekstil pakaian, tekstil hiasan, tekstil industri tiga kategori. Tekstil pakaian termasuk pelbagai kain tekstil untuk pengeluaran pakaian, serta benang jahit, lapisan dan aksesori tekstil lain dan pakaian rajutan, sarung tangan, kaus kaki, dll., Tekstil hiasan boleh dibahagikan kepada bekalan dalaman, peralatan tempat tidur dan bekalan luar. Tekstil industri menggunakan pelbagai jenis, pelbagai Gabe kanopi biasa, aksesori perubatan, kain penapis dan sebagainya. Secara keseluruhan, eksport pakaian perubatan sepanjang tahun menunjukkan prestasi yang baik Rise, yang merupakan sektor yang paling dinamik dalam eksport tekstil industri, dan telah menyumbang kepada pelarasan struktur eksport produk tekstil di China.

(i) Kembalinya tahap pertumbuhan eksport terhadap kesan krisis kewangan dan kenaikan kos faktor yang ketara pada tahun 2009, dengan eksport pakaian perubatan tergelincir hampir 7% pada tahun 2010, dengan trend pertumbuhan semula eksport pada tahun 2011 , peningkatan yang ketara dalam pertumbuhan eksport, yang telah kembali ke tahap krisis pra-kewangan, dan pasaran utama di Eropah dan Amerika Syarikat

Pertumbuhan eksport didorong oleh faktor seperti pemulihan permintaan, harga eksport yang lebih tinggi dan sokongan dasar.

Jumlah pakaian perubatan yang dieksport pada tahun 2007 adalah $ 806 juta, 2008 adalah $ 1.116 bilion, 2009 adalah $ 1.028 bilion, 2010 adalah $ 1.222 bilion dan 2011 ialah 2.462 bilion dolar. Corak tradisional pasaran pengeksport berpakaian perubatan kekal stabil dan tunggal, dan Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman masih merupakan pasaran terbesar 3 untuk eksport bungkusan perubatan di China, mencapai 48.52% daripada eksport ke 3 pasaran utama sepanjang tahun , sedikit peningkatan berbanding tempoh yang sama tahun 2010 (2010 47.18%).

Mengikut data 10 pasaran utama, eksport China ke Belanda berkembang pesat, di mana eksport pakaian pelekat meningkat 173.84% tahun ke tahun.

Pasaran lain yang menjadi perhatian ialah Angola, Ghana dan Pakistan, di mana eksport ke 3 negara berkembang masing-masing sebanyak 1612.19%, 443.75% dan 447.02%. (ii) Baju kapas Harga eksport barangan telah meningkat dengan ketara kapas bulu, kain kasa dan pembalut adalah komoditi yang dieksport dari pembungkus perubatan, eksport tahunan mencapai 658 juta dolar AS, mencakupi 36.38% daripada eksport pembungkusan perubatan, eksport menunjukkan trend Jumlah kenaikan eksport meningkat sebanyak 6.24% tahun ke tahun, harga eksport meningkat dengan ketara sebanyak 28%, dan komoditi dieksport ke Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman, dan bahagian kumulatif eksport ke tiga negara adalah 40.48%.

Adalah satu perkara yang membimbangkan bahawa eksport pakaian bukan tenunan perubatan juga menyumbang sebahagian besar, dengan eksport tahunan sebanyak $ 683 juta, terutamanya dieksport ke Amerika Syarikat, Jerman dan Belanda, dan bahagian kumulatif eksport ke ketiga negara itu 57.88%.

Berbanding dengan tempoh yang sama pada tahun 2010, harga eksport pakaian kapas menunjukkan trend menaik yang berterusan, seperti harga kapas pembedahan kapas meningkat sebanyak 33.18% tahun ke tahun, harga kain kasa perubatan kapas meningkat sebanyak 44.2% tahun, harga kapas bahan mentah utama dan kos pekerjaan kenaikan mendadak adalah sebab utama kenaikan harga pakaian perubatan. Pada tahun 2011, terdapat 4,317 perusahaan yang menjalankan perniagaan pengeksport berpakaian perubatan di China, dengan 52 perusahaan mengeksport lebih daripada 10 juta dolar Amerika, menyumbang 1.2% daripada jumlah perusahaan di negara ini, dan hanya 1 juta perusahaan dengan jumlah eksport lebih daripada 323 dolar, menyumbang sebanyak 7.48% daripada jumlah perusahaan di negara ini. 10 syarikat teratas adalah syarikat berorientasikan pengeluaran, 10 syarikat teratas menyumbang 25.35% daripada bahagian eksport. Berbanding dengan 2010, corak perusahaan yang berdaya saing kekal pada dasarnya stabil, dan tahap kepekatan industri masih belum dipertingkatkan.

10 syarikat teratas adalah syarikat berorientasikan pengeluaran, 10 syarikat teratas menyumbang 25.35% daripada bahagian eksport. (iii) Pertumbuhan eksport yang dijangkakan melebihi 15% pada tahun 2012 pada skala global, hasil daripada populasi yang semakin meningkat, faktor pertumbuhan diabetes mellitus dan kelebihan obesiti, dan penjagaan luka kronik, seperti bedsores dan ulser, yang berkait rapat dengan orang tua, produk penjagaan luka keseluruhan menunjukkan peningkatan permintaan pasaran, jadi Pertumbuhan pasaran berpakaian perubatan masih mempunyai daya motif yang kuat. Menurut agensi yang berkaitan, pembungkusan perubatan tradisional masih menguasai lebih daripada 50% daripada keseluruhan pasaran berpakaian perubatan dan dijangka mengekalkan kadar pertumbuhan kira-kira 7%, jadi permintaan untuk pembalut perubatan tradisional di pasaran antarabangsa akan kekal stabil. Produk berpakaian perubatan kapas China di Eropah dan bahagian pasaran Amerika Syarikat terus mengekalkan trend pertumbuhan yang mantap, menurut statistik, dalam pasaran import EU, bahagian pasaran relatif produk China dari 2010 29.98% hingga 2011 34.09%, pasaran Amerika Syarikat bahagian juga dari 2010 23.52% Peningkatan kepada 26.94% pada 2011. Oleh itu, memandangkan permintaan pasaran antarabangsa yang agak stabil, ciri-ciri permintaan tegar untuk pakaian perubatan, serta kelebihan produk China, dijangka dalam 2012, peningkatan eksport pakaian perubatan akan mencapai lebih daripada 15%, mengekalkan trend pertumbuhan mantap.