Pengalaman perubahan alginate di Jabatan Anus dan ubat usus

- Jan 25, 2019-

Bahan aktif dalam alga dalam alginate berpakaian, dengan tahap hidrofilik yang tinggi, sama dengan gel dan prion alga biodegradable, membentuk halangan bahan semi-pepejal yang lembap pada luka, yang menyebabkan tisu nekrotik jatuh, membersihkan luka , mengurangkan kemungkinan jangkitan, dan mempercepat penyembuhan luka.

Tiada kesakitan semasa perubahan dadah, kurang pendarahan dari luka, masa pemulihan yang pendek, mudah diterima oleh pesakit.

Langkah langkah:

Hari kedua selepas pembedahan usus mula menukar ubat, sebelum atau selepas perubahan air untuk duduk dalam mandi selama 15 minit, dan kemudian luka untuk mengubah ubat.

2 menutup luka atau mengisi saluran sinus dengan alginate, dan tutup lapisan luar dengan berpakaian steril. 3 selepas 24 jam atau sebelum pemusnahan pesakit untuk mengeluarkan larutan resapan yang diserap untuk membentuk alginate gel, selepas pembedahan pesakit atau sebelum perubahan ubat untuk membersihkan luka itu lagi, air hangat duduk mandi selama 15 minit selepas perubahan ubat .

2

Langkah berjaga-jaga

Tidak sesuai untuk terbakar 3 darjah

Tidak sesuai untuk luka pendarahan yang tidak terkawal.

Pesakit yang diketahui sensitif terhadap pembungkusan alginat dilarang dan badan alahan digunakan dengan berhati-hati

Tidak disyorkan untuk luka kering