Permohonan klinikal Kaedah kalsium alginate

- Jan 15, 2019-

Skop Penggunaan Klinikal

Jabatan Kecemasan; Rawatan Exdomate dan hemostasis tempatan.

Neurosurgeri, wad Nursing, dermatologi; exudate sederhana dan luka dengan rongga rongga, luka tekanan, lendir, dll.

Endokrinologi: Luka ulser kaki diabetik, urat kaki bawah, luka ulser arteri

Pembedahan: Luka selepas pembedahan abdomen dan toraks, luka bernanah dan luka saliran.

Pembakaran jabatan: Burn Skin area luka dan luka bakar terbakar. Anus, otolaryngology: luka sinus seperti fistula anus dan rongga hidung

36

Penerangan Produk Alginate dressing adalah salah satu daripada pembungkusan perubatan paling maju pada masa ini.

Pergantungan alginat Dalam komponen utamanya adalah alginat, adalah polisakarida yang diekstrak daripada karbohidrat rumpai laut, untuk sejenis selulosa.

Perban perubatan alginate, pakaian luka fungsian yang sangat penyerap yang terdiri daripada alginat, adalah bahan polimer yang tidak mempunyai ketoksikan kepada tubuh manusia dan boleh digunakan.

Penyerapan kelembapan yang tinggi: perut perubatan alginat menyerap 15 kali ganda jumlah cecair bersamaan dengan berat badan mereka sendiri.

Hemostatic: alginate Medical Wearings Rawatan lepuh pelepasan ca2 +, boleh mempromosikan pembentukan prothrombin pengaktif, mempercepatkan proses hemagglutination.

Jisim urus niaga: Penyerapan exudate luka, dan rembesan berlaku pertukaran kalsium dan natrium ion, di permukaan luka untuk membentuk gel mesh tertentu, untuk luka untuk mewujudkan pertumbuhan tisu mikro yang kondusif (asid mikro, anaerobik atau hipoksia, sederhana lembap)

Menggalakkan penyembuhan luka: persekitaran luka yang agak masam, anaerobik atau hipoksik, sederhana yang lembap menggalakkan pembebasan faktor pertumbuhan, merangsang pertumbuhan sel, meningkatkan keupayaan semula sel-sel epidermis dan pergerakan sel, dan menggalakkan penyembuhan luka.

Bakterostatik:

1 pengedap yang baik, supaya luka dan bakteria luar terpencil;

2 bakteria berbahaya tetap di dalam serat, dengan berkesan menghalang penyebaran bakteria berbahaya dan mengurangkan peluang hubungan bakteria dengan luka;

3 lembapan, persekitaran masam sedikit kondusif kepada peranan neutrofil, meningkatkan keupayaan sterilisasi tempatan, mengurangkan jangkitan jangkitan.

Mengurangkan kesakitan setempat: permukaan hidrogel yang terbentuk berkesan melindungi hujung saraf, mengelakkan rangsangan luaran, tidak mudah melekatkan lekatan, mudah dikeluarkan, mengurangkan sakit luka.

Kurangkan pembentukan parut: kerana tidak ada kerengsaan kepada rambut kuning kecil, tiada kerosakan, sehingga pembentukan parut kurang.

Kelebihan produk:

1 keupayaan yang kuat dan pesat untuk menyerap exudate

Pembentukan gel, dapat menjaga luka lembab dan tidak melekat luka, melindungi ujung saraf yang terdedah untuk mengurangkan kesakitan

Menggalakkan penyembuhan luka;

Boleh biodegradable, prestasi alam sekitar yang baik; Mengurangkan pembentukan parut